אמה ווטסון
את אמה שרלוט דיורי ווטסון, כולנו מכירים מסדרת הסרטים הפופולרית הארי פוטר, או מהסרטים נשים קטנות, היפה והחיה, אך כמה מאיתנו ידעו שאמה ווטסון היא פמיניסטית, אקטיביסטית המקדמת חינוך לילדות, תומכת ומתנדבת בארגונים, עמותות לנפגעי תקיפה מינית וחברה בארגון - G7 GENDER EQUALITY ועוד. דמויות החיקוי שלה הן מאיה אנג'לו - משוררת אמריקאית ופעילה למען זכויות האזרח וגלוריה סטיינם - עיתונאית אמריקאית, פמיניסטית ופעילה פוליטית וחברתית.
נולדה ב 15.4.1990 בפריז צרפת לזוג בריטי, בגיל 5 כאשר הוריה התגרשו חזרה המשפחה (אם,אח ואב) חזרה לאנגליה, גרה עם אחיה ואימה באוקספורדשייר, להוריה הייתה משמורת משותפת. מגיל צעיר (6) ידעה שרצונה הוא להיות שחקנית, כך שבנוסף ללימודיה ב DRAGON SCHOOL OXFORD - ביה"ס דרגון אוקספורד, הייתה הולכת ללימודי משחק בסניף ביה"ס למשחק של אוקספורד הנקרא - STAGECOACH THEATRE ARTS - ביה"ס מאמני הבמה ואומנויות הבמה, בו למדה משחק, ריקוד ושירה.
עד גיל 10 לווטסון כבר היה ניסיון במשחק, מכיוון שהספיקה להשתתף במגוון הצגות ומופעים, אך משחק מול מצלמה חוותה לראשונה כאשר שיחקה את הרמיוני גריינג'ר, מהארי פוטר. על תפקידה זה (הרמיוני גריינג'ר) זכתה לתשבוחות בעיתונים ובפרס האמן הצעיר לשחקנית צעירה ומובילה. אחרי סדרת הסרטים הארי פוטר, ווטסון המשיכה את קריירת המשחק שלה ושיחקה ב "המעגל", "המבול" וכו'.
לאורך כל תקופת המשחק הפעיל שלה (היא הודיעה שהיא בוחרת להתרכז יותר בפעילותיה האקטיביסטיות,משפחתה חברים ופחות במשחק) המשיכה ללמוד (אמנם לקחה שנה או שתיים פסק זמן להתרכז במשחק אך חזרה) וסיימה בשנת 2014 עם תואר ראשון בספרות אנגלית מאוניברסיטת בראון, בפרובידנס רוד איילנד - ארצות הברית. באותה שנה (2014) אמה ווטסון נבחרה כשגרירת רצון טוב של האו"ם, נאמה ועזרה להשיק קמפיין של נשות האו"ם HeForShe, התומך ונותן במה לשוויון מגדרי וקורא לגברים לתמוך ולהצטרף למאבק בשוויון מגדרי.
בנאומה במטה האו"ם בניו-יורק סיפרה שהחלה לפקפק בהנחות המבוססות לפי מגדר כאשר הייתה בת 8 החלה לפקפק בהנחות ותיאורים המבוססים לפי מגדר וזאת לאחר שהיא נקראה "בוסית", עקב התעקשותה לפרפקציוניזם וזאת בזמן שבנים בני גילה לא קיבלו אותן "המחמאות/יחס" בסגנון, עוד תיארה בנאומה מה המשמעות של פמיניזם עבורה ואיך זה התחיל, בגיל 14 כנערה החלו לבקר את גופה או מראה החיצוני במדיה החברתית והתקשורת (זה לא צריך לקרות בשום גיל). בנאומה הכריזה כי הביטוי "שונאת גברים - MAN HATING" - חייב להיעלם וכי היא "מאמינה שלגברים ונשים צריכים להיות זכויות ואפשרויות שוות".
נאומה זה הביא לכותרות בכל העולם ואפילו לאיומים על חייה (לא ידוע ממי נשלחו), מעשה זה רק הצליח להכעיס אותה ואמרה "אם הם ניסו לגרום לי להפסיק לתמוך ולפעול למען זכויות האישה, הם הצליחו לעשות את ההפך במקום".מלאלה יוספזאי אמרה לווטסון כי לאחר ששמעה את נאומה בחרה להציג עצמה כפמיניסטית.
בעת ביקורה הראשון כשגרירת רצון טוב של האו"ם באורוגוואי, ווטסון נתנה נאום אשר קורא לנשים להיות מעורבות בעשיה חברתית ופוליטית.
בשנת 2015 הופיעה ברשימת "TIME 100" - זוהי רשימה של 100 האנשים הכי משפיעים בעולם שמוציא עיתון ה TIME האמריקאי. הופעתה הראשונה ברשימה מסוג זה. באותה השנה הופיעה גם ברשימת 99 הנשים הבולטות לשנה, רשימה שהוציא עיתון ה- ASKMEN והיתה בעשירייה הראשונה.
ג'יל אברמסון - עורכת לשעבר של עיתון ניו-יורק טיימס, תיארה את ווטסון "אמיצה, חכמה ובעלת ראייה חכמה של פמיניזם" עוד הוסיפה "קריאתה לשילוב גברים במאבק הוא משהו מרענן".
בשנת 2016 הקימה אתר אינטרנטי המשתף רעיונות ומידע פמיניסטי, מעודד שיח בנושא ומנגיש למבקריו ספרות ושירה. פעם בחודש ווטסון בוחרת ספר אחד כנושא דיון באתר, הספר הראשון שבחרה היה "חיי בדרכים" מאת גלוריה סטיינם. בעזרת אתר זה ווטסון מנסה לעורר שיח, התעניינות, מעורבות חברתית ופוליטית, מנסה לפתח עניין וסקרנות אצל מבקרי האתר.
חברה ב - BOOK ON THE UNDER GROUND ו BOOK FAIRIES - ארגונים אלה קיימים על מנת להקים ולאפשר "ספריות ציבוריות" בתחנות ציבוריות, ככה כל מי שרוצה יכול לבחור לקחת ספר ולקרוא, או להפך פשוט להשאיר על המדף ספר שסיימת.
בשנת 2017 לאחר צילומים שביצע למגזין VANITY FAIR, קיבלה ביקורות וקריאת שמות (צבועה), עקב אחת התמונות שפורסמו, בתמונה ראו מעט מהחזה שלה, ווטסון בחרה להגיב בגיחוך ואמרה: "פמיניזם זה לא מקל להכות איתו נשים אחרות אל חופש ושוויון, באמת שלא ברור לי מה השדיים שלי קשורים לזה".
תרמה מיליון לירות שטרלינג ל- TIMES UP UK - ארגון צדקה האוסף כסף לתמיכה בארגונים, עמותות וקורבנות תקיפה מינית בבריטניה, ווטסון חברה פעילה בארגון זה.
בשנת 2019 עזרה להשיק "קו חם" - HELPLINE, הנותן תמיכה והכוונה לנפגעי תקיפה מינית במקום עבודתם.
בנוסף באותה שנה הצטרפה לארגון הנקרא G7 GENDER EQUALITY - ועדת ייעוץ שכינס נשיא צרפת עמנואל מקרון. ועדה זו עוסקת בקידום שוויון הזדמנויות, אפשרות גישה קלה למשאבים ומידע, עידוד מעורבות, עשייה חברתית ופוליטית. הביעה תמיכה פומית בתנועת - BLACK LIVES MATTER, דיברה ושיתפה באופן גלוי את חוויותיה וניסיונה האישי בנושא "white privilege" - הכוונה ליתרון שיש בלהיות האדם הלבן, עדיין. ווטסון חתמה על עצומה בת 400 חתימות אשר קוראת לממשלת בריטניה לכלול נשים "בתפקידי מקבלי החלטות". תרמה 12.5 מיליון דולר לארגון הנקרא FABRICNANO - סוג של חברת סטארטאפ החוקרת איזה חלופות ישנן למוצרים פטרוכימיים - מוצרים כימים, מקורם העיקרי בדלקים כמו: נפט, פחם, גז טבעי, קנה סוכר ותירס.
השפעתה בעולם היא משמעותית, אמה ווטסון מקפידה לעשות את שביכולתה, על מנת ליצור עולם בטוח ומעצים לנשים, ממש מודל לחיקוי! עוד אמזונה בת דורנו. עמיתיה לעבודה או אנשים שיצא להם לפגוש בה, תיארו אדם צנוע, נעים, עם רגליים על הקרקע, עדין וחזק כאחד. תרומותיה לארגוני נפגעות מינית, קידום שוויון הזדמנויות ונגד אפליה מגדרית, חינוך לילדות ונשים כאחד, מצליחים להשאיר שיח ערני, שינוי מצליחים להגביר מודעות. לרגע לא מפסיקה לעשיר עצמה בעוד ידע, ניסיון או חוויות ומשתדלת ליצור עולם נעים וקל יותר למחייה. אוהבת לשמור על פרטיותה ופרטיות הקרובים לה. תמיד מקפידה להזכיר שהיא בן אדם כמו כל אחד מאיתנו עם שמחה ומכאובים, אם צובטים אותה זה יכול להיות כואב. ממליצה לשים עליה עין, אין לדעת מה הדבר הבא שהיא תעשה.